Afstudeeropdracht: het in kaart brengen van beweegwensen van bewoners!

20 december 2021

Heb jij affiniteit met bewegen, onderzoek en innovatie? Wil je jouw skills inzetten om mensen te verleiden meer te bewegen? Dan is InnoSportLab Sport & Beweeg op zoek naar jou! 

Jij bent:
Nieuwsgierig, zelfstandig, weet van aanpakken en wilt je voorbereiden op een carrière in de wereld van ICT en beweegstimulering. Je hebt affiniteit met innoveren en vindt het leuk om actief te zijn in het domein van vitaliteit, sport en bewegen.

Wij zijn:
Een innovatiecentrum dat sport, spel en bewegen voor iedereen vanzelfsprekend maakt. Met behulp van technologie, design en onderzoek zorgen we voor meer beleving, fun en engagement in sport en beweging. We brengen partijen bij elkaar, inspireren en samen met partners ontwikkelen we nieuwe producten. Zo helpt InnoSportLab Sport & Beweeg mee om Nederland fit en vitaal te maken.

Wat ga je doen?
Met de WijkBeweegKaart wordt data van bewoners verzameld door de wijken in te gaan. Dit wordt nu voornamelijk nog met klassieke enquêtes gedaan. In deze vragenlijst kunnen mensen plekken aangeven waar zijn graag bewegen of komen. In de huidige data zien we dat de diversiteit van de wijk ontbreekt, niet iedere wijkpersona levert respons. Met een digitale WijkBeweegKaart kunnen we data van meer wijken en inwoners in minder tijd verzamelen én analyseren. Zo kunnen we een completer beeld van een wijk creëren.

Aan de hand van een real life case in Stratum, te Eindhoven ga je de interactie behoefte en doelen van verschillende doelgroepen in kaart brengen: De wijkbewoner vs de onderzoeker vs de klant (gemeente). De focus ligt in deze fase op de wijkbewoners, waarbij de andere stakeholders zoals de onderzoeker en gemeente meegenomen dienen te worden.

Een indicatie van vragen waar jij mee aan de slag gaat:

  • Hoe kun je de verschillende persona’s in de doelgroepen apart aanspreken zonder verschil in data output te krijgen?
  • Hoe dient de terugkoppeling van data aan burgers te gebeuren bij de inrichting van hun wijk en hoe houden we het gesprek gaande (zie de wet burgerparticipatie)?

Wat lever je op?

  • Werkend Prototype
  • Validaties, iteraties
  • Adviesrapport met zowel een ontwerp als een technische voorstel (database, CMS)
  • Ontwerp dashboard

Wat bieden wij?
We bieden de kans om in een dynamische omgeving volop praktijkervaring op te doen. In ons open lab werk je veel samen met verschillende domeinen. Je komt rechtstreeks in contact met opdrachtgevers en partners en leert zowel de wereld van beweegstimulering als startup ondernemerschap van dichtbij kennen. Zo zorgen we voor een stageperiode waarin je alle kansen krijgt om je professionele vaardigheden te verbeteren en maak je kennis met veel facetten van het vak.

Ben jij de ondernemende stagiair(e) die wij zoeken?
Heb je interesse in deze afwisselende stage? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar Lars van Raaij, projectmanager InnoSportLab Sport & Beweeg: lars@innosportlabsportenbeweeg.nl.