InnoSportLab Sport & Beweeg zoekt hbo-student(e) ICT

November 7, 2019

InnoSportLab Sport & Beweeg zoekt een creatieve ICT ontwikkelaar voor het ontwikkelen van nieuwe (urban) sport en beweegconcepten. Ben jij een creatieve ontwikkelaar en wil jij jouw ICT kennis inzetten om (urban) sport en bewegen te verbeteren middels technologie? Dan is InnoSportLab Sport & Beweeg op zoek naar jou! 

Jij bent:
Nieuwsgierig, zelfstandig, weet van aanpakken en je wilt je verdiepen in de wereld van technologie, innovatie en creativiteit in het domein van sport en bewegen. Je onderzoekt graag diverse aspecten van bewegen en hebt affiniteit met het ontwikkelen van innovaties die zorgen voor een gezonde werkomgeving. 

Wij zijn:
Een innovatiecentrum dat zich inzet voor het stimuleren van sport en beweging, in bijzonder in de openbare ruimte. Samen met het Urban Sports Performance Centre (USPC) richten we ons op urban sporters. Met behulp van technologie, design & agile onderzoek zorgen we voor meer beleving, fun en engagement in sport en beweging voor burgers en atleten. We brengen partijen bij elkaar, inspireren en samen met partners ontwikkelen we gave nieuwe producten. Zo draagt InnoSportLab Sport & Beweeg bij om Nederland fit en vitaal te maken en ondersteunt het USPC urban sporters bij hun dromen en ambities.  

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag binnen verschillende projecten. Zo werk je aan de ontwikkeling van de WijkBeweegKaart: een tool om beweegbehoefte in de wijk inzichtelijk te maken, maar ga je ook aan de slag met de uitwerking van het Vital2Move platform: een online platform dat via een slimme matchmaking mensen met een beweegbehoefte aan de juiste leefstijl expert verbindt. Voor het USPC ondersteun je o.a. bij de ontwikkeling van een positioneringssysteem: een systeem dat ingezet gaat worden bij grote evenementen om de sporten aantrekkelijker, leuker en interessanter te maken. 

Welke taken horen daarbij? 

  • Jij zet “paper” concepten om in digtale tools 
  • Je bent in staat user-experience om te zetten in een bruikbaar platform 
  • Je doet ervaring op in hardware en sensoriek bij de Urban Sports 

Wat bieden wij?
We bieden de kans om in een dynamische omgeving volop praktijkervaring op te doen. In ons open lab werk je veel samen met verschillende domeinen. Je komt rechtstreeks in contact met opdrachtgevers en partners en leert zowel de wereld van beweegstimulering als startup ondernemerschap van dichtbij kennen. Zo zorgen we voor een stageperiode, waarin jij alle kansen krijgt je professionele vaardigheden te verbeteren. 

Ben jij de ondernemende stagiair(e) die wij zoeken?
Samen kunnen we de gewenste startdatum bepalen. Heb je interesse? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar Lars van Raaij, projectmanager InnoSportLab Sport & Beweeg: lars@innosportlabsportenbeweeg.nl