Wij zoeken een creatieve student voor nieuwe verhalen in een Augmented reality speurtocht

16 november 2021

Ben jij een HBO of WO student van bijvoorbeeld de opleiding Trend research & Concept creation Lifestyle, of is je interesse gewekt vanuit een ander domein? En heb je affiniteit met het creatief vormgeven van concepten, een vitale samenleving en het onderzoeken hiervan?  Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Jij bent:
Nieuwsgierig, zelfstandig, weet van aanpakken en wilt je voorbereiden op een carrière in de wereld van onderzoek, creativiteit en advies binnen het domein van vitaliteit, sport en bewegen. Je bent onderzoekend ingesteld en hebt affiniteit met het creatief vormgeven van concepten die zorgen voor een vitalere samenleving.

Wij zijn:
Een Eindhovens innovatiecentrum dat zich inzet om sport, spel en beweging voor iedereen vanzelfsprekend te maken. Met behulp van innovatieve technieken maken we interventies effectiever en meetbaar. We brengen partijen bij elkaar, inspireren, en samen met partners ontwikkelen we frisse nieuwe producten. Zo helpt InnoSportLab Sport & Beweeg mee om Nederland fit en vitaal te maken.

InnoSportLab Sport & Beweeg en Magic Trailz slaan de handen ineen om kinderen, volwassenen en ouderen op een speelse manier in beweging te krijgen. Magic Trailz is een app gespecialiseerd in locatie gebonden Augmented Reality (AR) en gebruikt deze techniek om wandelingen of speurtochten te ontwikkelen. Wandelingen krijgen zo een tikkeltje magie: je vertelt niet alleen een verhaal aan de mensen, maar je laat het ze ook beleven. Gebruikers nemen deel aan een verhaal met fantasiefiguren, welke je vervolgens kan verzamelen. Van  prinsesverhalen tot aan stoere drakenjachten.

Wat ga je doen?
Je gaat je met Magic Trailz richten op een natuur-educatie concept. Je onderzoekt hoe je natuurlijke en educatieve elementen voor kinderen van 5 tot 9 jaar terug kan laten komen in de app en maakt vervolgens een vet verhaal die aansluit op de doelgroep. Naast het creëren van content ga je onderzoeken hoe de natuurlijke elementen je fysiek tijdens de route kunnen bereiken. Daarvoor creëer je gave visuals voor jouw speurtocht verhaal.

Welke taken horen daarbij?

  • Je onderzoekt bestaande natuur-educatie workshops voor inhoud
  • Je analyseert de wensen en behoeften van de doelgroep met betrekking tot speurtochten en “story telling”
  • Je onderzoekt hoe (non intrusive) fysieke objecten het verhaal leuker en educatiever kunnen maken
  • Out of the box denken; je komt met toffe ideeën, die óók realistisch zijn
  • Je neemt deel aan creatieve sessies van InnoSportLab Sport & Beweeg

Wat bieden wij?
We bieden de kans om in een dynamische omgeving volop praktijkervaring op te doen. In onze open kantoortuin is samenwerking vanzelfsprekend. Je bent rechtstreeks in contact met opdrachtgevers en partners, en leert zowel de wereld van beweegstimulering als startup ondernemerschap van dichtbij kennen. Zo zorgen we voor een stageperiode, waarin je alle kansen krijgt je professionele vaardigheden te verbeteren.

Ben jij de enthousiaste stagiair(e) die wij zoeken?
Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij bijdragen aan bewegen voor iedereen? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar projectmanager Lars van RaaijLars@innosportlabsportenbeweeg.nl