InnoSportLab Sport & Beweeg zoekt een kritische marktonderzoeker!

20 december 2021

Ben jij een HBO of WO student in de ondernemings-, marketing-, of businesssector? Heb jij affiniteit met de vitaliteit, beweeg- en sportmarkt? Dan is InnoSportLab Sport & Beweeg op zoek naar jou!

Jij bent:
Nieuwsgierig, zelfstandig, weet van aanpakken en wilt je voorbereiden op een carrière in de wereld van marketing en ondernemerschap. Je hebt interesse in bewegen en innovatie en wilt jouw vaardigheden benutten om InnoSportLab Sport & Beweeg verder te brengen binnen business development.

Wij zijn:
Een innovatiecentrum met als missie sport, spel en bewegen voor iedereen vanzelfsprekend te maken. Met technologie, design en onderzoek zorgen we voor meer beleving, fun en engagement bij het sporten, spelen en bewegen. We brengen partijen bij elkaar, inspireren, en samen met partners ontwikkelen we gave nieuwe producten. Zo helpt InnoSportLab Sport & Beweeg mee om Nederland fit en vitaal te maken.

Wat ga je doen?
Binnen het gemeentelandschap is het niet altijd duidelijk welke innovatieve producten allemaal beschikbaar zijn voor het beweegvriendelijk inrichten van de openbare ruimte. En kleinere ondernemers hebben het vaak moeilijk om connectie te krijgen met de markt. Met een nieuw beweegplatform willen wij het gat tussen de ondernemer en gemeente verkleinen.

Jij gaat onderzoek doen naar het creëren van een platform met innovatieve beweegproducten voor gemeenten. Daarnaast ga je samen met de gemeente onderzoeken onder welke voorwaarden ondernemers hun producten aan moeten en kunnen bieden. Ook beantwoord jij de vraag welke elementen voor ondernemers van belang zijn bij het aanbieden van een product. Denk hierbij aan doelgroepen, gebruik, soorten motivaties, maar ook bepalende factoren voor een innovatief product (wanneer is iets “anders dan anders”). De uitkomsten bepalen uiteindelijk onder welke voorwaarden het platform moet staan; om zo een soort marktplaats te creëren waarin gemeenten beter geïnformeerd worden in het aanbod, en waarop ondernemers hun producten makkelijker kunnen aanbieden

Welke taken horen daarbij?

  • Deskresearch naar onderscheidende producten
  • Interviews met gemeenten en ondernemers
  • Je geeft gepast advies op basis van de verzamelde resultaten
  • Je ondersteunt in het positioneren van het platform
  • Je levert input op vraagstukken in overleggen

Wat bieden wij?
We bieden de kans om in een dynamische omgeving volop praktijkervaring op te doen. In ons open lab werk je veel samen met verschillende domeinen. Je komt rechtstreeks in contact met opdrachtgevers en partners en leert zowel de wereld van beweegstimulering als startup ondernemerschap van dichtbij kennen. Zo zorgen we voor een stageperiode waarin je alle kansen krijgt om je professionele vaardigheden te verbeteren.

Ben jij de ondernemende stagiair(e) die wij zoeken?
Heb je interesse? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar Lars van Raaij, projectmanager bij InnoSportLab Sport & Beweeg: Lars@innosportlabsportenbeweeg.nl.