CityLegends

January 10, 2020

De CityLegends app daagt urban sporters uit te gaan bewegen middels een dynamische location based game én community.

In samenwerking met gemeenten en lokale urban- en lifestyle partijen gaan we urban sporters verbinden, hun passie uitlichten én voor meer actieve sporters zorgen. Met als ultieme doel uiteindelijk de meest betrokken urban gemeenschap wereldwijd te worden.
Door meer actieve (urban) sporters ontstaat een actievere stad. Samen met Urban Sports Performance Centre is Innosportlab Sport & Beweeg daarom ook nauw betrokken bij het project- en ontwikkelingsproces van de app.

Samen met game studio Hulan én de urban scene is de CityLegends app ontwikkeld, dit om een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring te bieden. De urban scene is uniek door kernwaardes als creativiteit, stedelijkheid en een ‘Do it yourself, but do it together’ mentaliteit. Via het community platform van CityLegends kan iedereen zijn creativiteit laten zien door korte trickvideo’s te plaatsen op zelf gecreëerde hotspots in de stad. Zo laten zij direct hun ‘legacy’ achter in de stad.

Urban sporters kunnen daarnaast via het platform challenges met elkaar aangaan. Degene met de meest legendarische video komt bovenaan en mag zich CityLegend noemen. Ook draagt de app bij aan (beweeg)participatie in de stad en de urban gemeenschap. Zo kunnen er ‘jams’, playgrounds, ontmoetings- en trainingsplekken aangemaakt worden.

Dit project is onderdeel van het Vitality Living Lab project. Binnen het Vitality Living Lab project werken we in de Brainport regio samen met 14 partners uit het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en sport. Met het doel om ons regionale innovatie ecosysteem rond sport en vitaliteit te versterken en een gezonde actieve leefstijl in de samenleving te bevorderen.
De start van het project werd mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven.