Connfy

January 4, 2020

Een concept dat bewegen tijdens werktijd mogelijk maakt zonder dat er kostbare werkuren verloren gaan.

Gemiddeld zit een Nederlander 8,7 uur op een dag, dat is meer dan goed is voor de gezondheid. Men zegt ook wel ‘zitten is het nieuwe roken’. Door beweging op de werkvloer te stimuleren kunnen de zituren worden verminderd. Echter zien veel mensen dit niet zitten, door een hoge werkdruk is men snel geneigd geen pauzes te nemen en de dag zittend achter hun bureau door te brengen.

Het concept Connfy speelt hierop in door bewegen tijdens werktijd mogelijk te maken zonder dat er kostbare werkuren verloren gaan. Dit wordt onder andere gedaan door het inplannen van wandelvergaderingen (met een vooraf vastgezette route en mogelijkheid tot het maken van notities). Ook het netwerken en lunchen met nieuwe collega’s, werknemers van andere bedrijven of opdrachtgevers kan gedurende een wandeling worden gedaan.

Het concept Connfy is ontstaan vanuit een stageproject bij InnoSportLab Sport & Beweeg. De afgelopen maanden heeft de eerste conceptontwikkeling plaatsgevonden. Het concept is bedacht sámen met de werknemer. Bij verschillende bedrijven zijn zowel werknemers als werkgevers ondervraagd en is het draagvlak voor een dergelijke app aangetoond.

De komende periode gaan we aan de slag met het verder uitwerken van dit concept, het toetsen van de economische en technische haalbaarheid en het vormgeven van een eerste mock-up.

Ben jij werkgever van een organisatie waar vooral zittend wordt gewerkt? Wil je meer fysieke beweging bieden tijdens werkdagen maar tegelijkertijd ook productiviteit waarborgen? Neem contact met ons op!

Dit project is onderdeel van het Vitality Living Lab project. Binnen het Vitality Living Lab project werken we in de Brainport regio samen met 14 partners uit het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en sport. Met het doel om ons regionale innovatie ecosysteem rond sport en vitaliteit te versterken en een gezonde actieve leefstijl in de samenleving te bevorderen.