Fitcoins@School

November 24, 2020

Kinderen meer laten bewegen door middel van Fitcoins.

Uit onderzoek is gebleken dat maar 55% van de kinderen tussen de 4 – 11 jaar voldoet aan de beweegrichtlijnen. Naarmate kinderen ouder worden, daalt dit percentage meer en meer. Daarom starten we binnenkort, vanuit het project GestelGezond, Fitcoins@School.

In dit project werken we samen met alle kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool de Kameleon in Eindhoven. De leerlingen krijgen een stappenteller uitgedeeld die ze gedurende 12 weken mogen dragen. De eerste 6 weken meten we hoeveel stappen ze in het dagelijkse leven zetten. Na deze 6 weken introduceren wij de app It’s my life. Met deze app verzamelen de kinderen Fitcoins (munten) voor het aantal gezette stappen per dag. De verdiende Fitcoins kunnen de leerlingen vervolgens inruilen voor leuke beloningen en prijzen. Daarnaast wordt er een uitdaging georganiseerd voor de kinderen. Wie is de fitste klas en verdient de meeste Fitcoins? De fitste klas wint een leuke prijs voor op school.

Het doel van dit project is om kinderen op een speelse, creatieve en laagdrempelige manier meer te laten bewegen en ze hiervoor te belonen. Door het streven naar Fitcoins stimuleren we het plezier van in beweging zijn.

InnoSportLab Sport & Beweeg neemt de projectleiding op zich en gaat de stappenteller en app introduceren aan de kinderen. Daarnaast onderzoeken we het gebruik en de voldoening van de app en meten we het effect van de app op de dagelijkse beweging van de kinderen.

De prijzen die de kinderen kunnen winnen worden beschikbaar gesteld door: Mediamarkt Eindhoven Centrum, Ontdekfabriek Eindhoven, Gompie Zeeland, Eindhoven Sport, Giel Bootcamp en Sports, Dynamo Jeugdwerk, DeijneIntersport Biggelaar Eindhoven, JumpXL Eindhoven, InnoSportLab Sport & Beweeg, DecathlonOp Noord, Doux Bleu Conceptstore, Perry Sport Eindhoven & Piazza.

Dit project is in samenwerking met basisschool de Kameleon Eindhoven, It’s my life, Eindhoven Sport, Eindhoven Vitaal en Dynamo jeugdwerk.

Dit project is onderdeel van het Vitality Living Lab project. Binnen het Vitality Living Lab project werken we in de Brainport regio samen met 14 partners uit het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en sport. Met het doel om ons regionale innovatie ecosysteem rond sport en vitaliteit te versterken en een gezonde actieve leefstijl in de samenleving te bevorderen.