GestelGezond

January 21, 2020

Samenwerken om bewoners van het stadsdeel Gestel te helpen met gezonder leven.

GestelGezond is een samenwerking van verschillende partners om bewoners van het stadsdeel Gestel te helpen met gezonder leven. Hierin participeren verschillende partijen zoals: Eindhoven Sport, Dynamo Jeugdwerk, WijEindhoven, EindhovenVitaal, GGD, FC Eindhoven, InnoSportLab Sport & Beweeg en wijkbetrokkenen.

In Nederland voldoet slechts 55% van de kinderen van 4-11 jaar aan de beweegrichtlijnen. Waarbij dit zelfs daalt naar 33% in de leeftijdscategorie van 12-17 jaar. Daarom is het belangrijk dat kinderen vroegtijdig (preventief) bewust worden gemaakt van de voordelen van bewegen. Daarnaast is het doel om de kinderen plezier te laten beleven aan het bewegen.

Het gedachtegoed van een Living Lab komt sterk in dit project naar voren. Iedere betrokken partij treedt op als een specifieke partner (kennispartner, tactische partner, medetrekker) met ieder eigen verantwoordelijkheden en belangen. hierbij wordt er aan drie thema’s nadrukkelijk aandacht besteed, namelijk: stoppen met roken, jongen met overgewicht en ouderenparticipatie. InnoSportLab Sport & Beweeg focust zich hierbinnen op het thema ‘jongeren met overgewicht’.

Het project GestelGezond biedt InnoSportLab Sport & Beweeg de gelegenheid om te testen en innoveren. Daarnaast ontstaat er op basis van casussen die in de wijk spelen een bron aan informatie waarop wij verder kunnen bouwen als project maar ook als organisatie.