Meet & Move: Public Insights

January 8, 2020

Met moderne technieken en methoden data vergaren over ontmoet- en beweeggedrag in de openbare ruimte.

De openbare ruimte is een belangrijk aspect voor een gemeente, overheid en haar bewoners. Daarnaast zien we een terugdringend aantal leden bij sportverenigingen en een toename aan behoefte om in de openbare ruimte te ontmoeten en bewegen. Momenteel zijn er al veel initiatieven en interventies in de openbare ruimte gaande. Hoe meet je het effect van deze initiatieven en hoe worden deze ervaren?

In het project Meet & Move: Public Insights ontwikkelen we een dienst die ontmoet- en beweeggedrag in de openbare ruimte meet. Deze dienst wordt gevormd door onderzoekinstrumenten en technologische middelen (zoals sensoren) welke in de toekomst structureel, efficiƫnt en betrouwbaar data omtrent beweeg- en ontmoetingsgedrag op kunnen halen. Het doel is om vervolgens inzichten in het effect van het gedrag aantoonbaar te maken voor gemeenten.

Dit project is onderdeel van het Vitality Living Lab project. Binnen het Vitality Living Lab project werken we in de Brainport regio samen met 14 partners uit het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en sport. Met het doel om ons regionale innovatie ecosysteem rond sport en vitaliteit te versterken en een gezonde actieve leefstijl in de samenleving te bevorderen.

Meer weten? Neem dan contact op met projectmanager Lars van Raaij.