Stad in Actie

9 juli 2018

Dit project is inmiddels afgerond, nieuwsgierig naar de resultaten? Lees en bekijk hier meer!

De stad als innovatie broedplaats voor beweegstimulering. Het project ‘Stad in Actie’ brengt deze ambitie dichterbij door sport- en beweeginnovaties te ontwikkelen voor de openbare ruimte.

De focus van het project ‘Stad in Actie’ ligt op het creëren van sport- en beweeginnovaties in openbare ruimtes. Het project draagt hiermee bij aan de ambitie van de Provincie Noord-Brabant om meer Brabanders gezond en vitaal te houden door sport en beweging. Daarnaast versnelt het project ook het ontwikkelproces van sport- en beweeginnovaties.

Met ondersteuning van InnoSportLab Sport en Beweeg zijn er drie pilots uitgevoerd waarin nieuwe innovaties ontwikkeld worden. Zo heeft Gamesolutionslab de pilot: de floor is lava. De floor is lava is een game dat op elke plek gespeeld kan worden. Iemand roept ‘de floor is lava’ en iedereen zoekt iets om ook maar met de voetjes van de vloer te zijn. Spinnov gaat de SmartGoals technologie integreren in openbare pleinen of velden. Kragten gaat tot slot een digitale SkillsGarden ontwikkelen, zodat via een app wetenschappelijk onderbouwde beweegvormen breed en laagdrempelig aangeboden kunnen worden.

Benieuwd naar de individuele video’s van de projecten? Klik hier.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Brabant en de deelnemende gemeenten Breda, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Deze drie gemeenten gaan samen met de drie bedrijven de oplossingen ontwikkelen en waar kansrijk ook daadwerkelijk implementeren. De leerervaringen van de publiek-private co-creatie processen worden door InnoSportLab Sport & Beweeg breed uitgedragen, zodat deze later ook elders benut kunnen worden.