Urban Sports Performance Centre

June 15, 2018

De provincie Brabant heeft de ambitie om wereldwijd aansprekende urban evenementen te organiseren, urban sports structureel te professionaliseren en veelvuldig inzetbaar te maken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten. InnoSportLab Sport & Beweeg draagt bij aan deze ambitie.

Om deze ambitie waar te maken hebben InnoSportLab Sport & Beweeg en Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven (PECE) een performance- en innovatiecentrum voor de urban sports opgericht: het Urban Sports Performance Centre (USPC). Het USPC heeft als doel urban sporters en hun coaches te helpen bij talentontwikkeling en zet daartoe een kennis- en innovatiecentrum op.

Het USPC richt zich in eerste instantie op urban sporters die in Brabant trainen. Qua disciplines ligt de focus op BMX Freestyle, Skateboarden en Freerunnen. Op langere termijn ziet het USPC ook kansen om andere disciplines te ondersteunen.

Een belangrijk element van het USPC is het bieden van professionele ondersteuning aan urban trainers, sporters en talenten. Deze ondersteuning richt zich op trainingsleer, wetenschap, technologie, voeding, materialen, blessures/preventie en carrièrebegeleiding. Het USPC biedt hiervoor onder meer de voorziening van test- en meetfaciliteiten aan. De faciliteiten zijn beschikbaar op specifieke locaties of, wanneer de mobiele faciliteiten worden gebruikt, op iedere (urban) locatie.

Het USPC werkt gedurende dit project nauw samen met de Brabantse urban scene, CTO Zuid en BrabantSport (events). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van de Provincie en BrabantSport gemeenten.

Zie voor meer informatie de website van het USPC.